فقیرتر شدن در سال حمایت از سرمایه ایرانی
روزنامه جهان صنعت: شهروند ایرانی در مقابل چشمان مقامات کشور روزبهروز فقیر و فقیرتر میشود و مسوولانی که قرار بود زندگی مناسبی برای شهروندان به ارمغان بیاورند تنها نظارهگر این گسترش و عمیقتر شدن فقر هستند. تا آنجایی که به مسوولان جمهوری اسلامی مربوط است برابر سند چشمانداز 20 ساله و سایر چشماندازهایی که از زبان شخصیتهای نظام جمهوری اسلامی شنیده شده قرار است ایران کشوری پیشرفته و دارای رفاه اقتصادی و اجتماعی باشد چنانکه به الگویی برای سایر کشورها تبدیل شود.
برای شهروند ایرانی البته بسیاری از شعارهایی که از زبان مقامات ریز و درشت کشور خارج میشود چندان مفهوم و ملموس نیست و نمیتواند منشای اثر باشد. شهروند ایرانی واقعا نمیداند که آمارهای ریز و درشتی که مسوولان بیان و اوضاع کشور را خوب توصیف میکنند تا چه حد قابل اعتماد است و اگر قابل اعتماد نیست چرا مسوولان با ارایه اطلاعات نادرست شهروند را گمراه میکنند؟ جدا از آنچه تحت عناوینی نظیر پرستیژ ملی و نظایر آن گفته یا اهدافی که ادعا میشود از نظر معنوی و بینالمللی برای ایرانیان مهم است یا باید مهم باشد، شهروندان ایرانی نمیدانند چرا روزبهروز اقلام بیشتری از زندگیشان حذف میشود و سفره زندگیشان به تدریج فقیر و فقیرتر میشود. آنها نمیدانند که تا کی و چگونه باید منتظر بازگشت این اقلام به زندگی خویش باشند.
طی سالهای گذشته نه فقط کارشناسان اقتصادی درباره تورم و ظلمی که بر اثر افزایش تورم قیمتها به ضعیفترین قشر جامعه تحمیل میشود هشدار دادهاند بلکه اکنون مقامات رسمی کشور نیز به صف معترفان پیوسته و به تورم لجامگسیخته اعتراف میکنند اما در حالی که همین مقامات معترف، خود مسبب گرانی و در مواردی شروعکننده بازی گرانی هستند، اعتراف آنان چه تاثیر یا نتیجهای برای مصرفکننده نهایی دارد.
گران شدن شیر در حالی که این فرآورده خود منشای تعیین قیمت کالاهای دیگر است و گران شدن آن میتواند کالاهای ضروری دیگری را برای مصرفکننده نهایی گران کند، از سختتر شدن زندگی برای شهروند ایرانی خبر میدهد. فقیرتر شدن تدریجی و گاه جهشی شهروند ایرانی اتفاقا در سال حمایت از سرمایه ایرانی روی میدهد و معلوم نیست اگر حمایت از داراییهای مردم در دستور کار مقامات کشور قرار نداشت چه اتفاقی برای مایملک ایرانیان میافتاد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر