مراسم سالمرگ خمینی در کابل؛ جیره خوران خیانت بس است
رادیو فردا: دهها تن از دانشجویان دانشگاه کابل، پایتخت افغانستان، روز جمعه، ۱۲ خردادماه، در اعتراض به «تجلیل از سالگرد فوت آیتالله خمینی»، بنیانگذار جمهوری اسلامی، در این شهر دست به تظاهرات زدند. دانشجویان افغان در این حرکت اعتراضی شعارهایی چون «اینجا کابل است، نه تهران و نه قم» سر دادند.این حرکت اعتراضی که به گفته رسانههای خبری خارجی و داخلی افغانستان ادامه اعتراض به تجلیل از آیتالله خمینی در روز پنجشنبه، ۱۱ خردادماه، است پس از آن آغاز شد که تصویری بزرگ از رهبر سابق جمهوری اسلامی در خیابانی در غرب کابل نصب شد.
به گزارش سرویس افغانستان در رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، این تصویر بزرگ از بنیانگذار جمهوری اسلامی را «مدیریت حوزه علمیه کابل» به مناسبت بیست و سومین سالگرد فوت او در خیابانهای کابل نصب کرده است.
در اعتراض به این اقدام حوزه علمیه کابل، تظاهرکنندگان در کابل که دانشجویان دانشگاه این شهر نیز در میانشان دیده میشد از جمله شعار «جیرهخوران، خیانت بس است» سر دادند.
در حالی که خبرگزاری رویترز میگوید که جمهوری اسلامی سالانه صد میلیون دلار در راه «گسترش نفوذ» خود در افغانستان هزینه میکند، به گفته یک مقام وزارت خارجه ایران در سال ۱۳۸۹ «کمک رسمی» ایران به افغانستان سالانه ۵۰۰ میلیون دلار است.
اما کمک مالی ایران به افغانستان و مقامات این کشور از جمله حامد کرزی، رئیس جمهور، امر محرمانهای نیست و تاکنون مقامات دو کشور چندین بار آن را مطرح کردهاند.
از جمله آقای کرزی در سال ۱۳۸۹ در جریان سفر خود به تاجیکستان ضمن تایید این مطلب اذعان داشت که «سالی یکی دو بار و حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون یورو» از «کشور دوست و برادر ایران پول گرفته شده» است.
معترضان افغان در حرکت اعتراضی روز جمعه همچنین بیانیهای صادر کرده و در آن از حکومت و شورای ملی افغانستان خواستند تا «جلو مداخلات و تهاجمات فرهنگی کشورهای منطقه بهخصوص کشورهای همسایه» را بگیرند.
به گزارش رادیو آزادی، تظاهرکنندگان افغان در بیانیه خود همچنین خواستهاند که به جای تجلیل از آیتالله خمینی «از شخصیتهای برجسته ملی و مذهبی افغانستان قدردانی و یادبود» تجلیل شود.
به اعتقاد این تظاهرکنندگان، تجلیل از آیتالله خمینی در کابل در سالگرد فوت او تنها «ظاهرا» جنبه مذهبی داشته و در بطن آن «اهدافی سیاسی نهفته است».
رادیو آزادی همچنین میگوید که مقامهای دو وزارتخانه اطلاعات و فرهنگ در کابل از اظهار نظر در این باره و درباره خواسته تظاهرکنندگان خودداری کردهاند.
این در حالی است که از سوی دیگر شماری از اعضای شورای ملی افغانستان از معترضان حمایت کرده و از مقامات دولت حامد کرزی در این زمینه انتقاد کردهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر